Logo.png
 

Rekryteringsannons

Vill du jobba med att vara god förebild för killar och unga män i skolor? Sök i så fall jobbet hos oss som sporadisk föreläsare om maskulinitet i skolor inom ramen för projektet Vem é man? Maskulinitet i skolor.

Inom projektet utvecklar vi workshopkoncept om olika teman med koppling till maskulinitet och pojkkultur. Workshopparna är interaktiva med element av föreläsning, övningar och diskussion och är 45-75 minuter långa. Målgruppen utgörs av elever och studerande på alla stadier i den grundläggande utbildningen och gymnasium. Teman som vi jobbar med just nu är till exempel tårar, porr, våld, media och samtycke. Vi piloterar workshopskoncepten genom skolbesök runt omkring i Svenskfinland.

OM JOBBET

Vi söker nu engagerade föreläsare för vårt projekt. Våra föreläsare leder workshoppar i grundskolor och gymnasier, stöder oss i att utveckla våra existerande workshopskoncepten samt utarbetar nya koncept i samarbete med projektledaren.

Jobbet passar dig som är bekväm med att tala inför publik, och är intresserad av frågor som knyter till könsnormer och samhällsstrukturer. Det är en fördel om du har vissa pedagogiska färdigheter eller erfarenhet av att arbeta med barn och unga, men det är inte en förutsättning.

Eftersom vi jobbar med normkritik med fokus på maskulinitet söker vi första hand män och icke-binära som i egenskap av föreläsare och workshopledare kan fungera som goda förebilder i arbete med maskulinitet och pojkkultur. Vi erbjuder en viss fortbildning för dem vi rekryterar.

Jobbet är sporadiskt och kan utgöra t.ex. några timmar i månaden eller några timmar i veckan. Arbetet sker på svenska runtomkring i Svenskfinland, så det spelar ingen roll på vilken ort du är bosatt.

ANSÖKAN

Skicka din CV och ett kort motivationsbrev där du beskriver dina styrkor och vad som motiverar dig att söka jobbet.

Besvara åtminstone följande frågor:

  • Varför vill du jobba med maskulinitet och unga?

  • Finns det något särskilt tema du skulle vilja jobba med?

  • Vilka är dina erfarenheter att jobba med barn och unga?

Skicka in din ansökan senast söndagen den 4.8.2019 per e-post till nana.blomqvist@ekvalita.fi.

Vi rekryterar fortlöpande så sänd in din ansökan redan idag!

Läs mer om projektet på ekvalita.fi/vememan.

Eventuella frågor kan riktas till Nana Blomqvist på numret +358406844878.